X
تبلیغات
استاد حر فه - سولات واحد صنایع غذایی

استاد حر فه

سولات واحد صنایع غذایی

1- صنايع غذايي را تعريف کنيد؟

به مجموعه فعاليتهايي که براي تهيه و نگه داري بهداشتي غذاها مانند: خشک کردن , پاستوريزه کردن , کنسرو کردن و …انجام مي گيرد , صنايع غذايي مي گويند.



2- کنسرواسيون يعني چه؟
هر عملي که نگه داري غذا را طولاني کند , کنسرواسيون يا نگه داري غذا ناميده مي شود.



3- يکي از روش هاي ساده ي کنسرواسيون حرارت دادن است.مانند: پاستوريزه کردن شير



4- شير چيست؟
شير محصول دوشش کامل ومداوم يک دام ماده ي شيرده سالم است که به خوبي تغذيه شده باشد.



5- خصوصيات شير درهنگام جمع آوري چيست؟
گاو نبايد هنگام دوشش خسته باشد, شير بايد با رعايت اصو بهداشتي جمع آوري و بدون آغوز باشد.



6- ترکيبات اصلي شير را نام ببريد؟
آب , چربي , پروتئين , قند شير يا لاکتوز و مواد معدني



7- شير حاوي موادي مانند رنگ دانه ها و ويتامين هاست.



8- چرا در صورت لزوم بهتر است شير گاو جانشين شير مادر شود؟
چون شير گاو از نظر ترکيبات به شير انسان نزديک است.



9- مصرف شير چه تاثيري در رشد کودکان و بطور کلي انسان دارد؟
کودکاني که شير کامل مي خورند سريع رشد مي کنند و بدني سالم تر و مقاومتر در مقابل بيماري ها دارند. خوردن شير در تمام مراحل زندگي به سلامتي , نشاط و استحکام استخوان ها و دندان ها کمک مي کند و مانع پوکي استخوان در افراد سالخورده مي شود.



10-نگه داري غذا در همه ي روش ها بر سه اصل اساسي منطبق است آنها را بنويسيد

.

1- از بين بردن ميکرب ها يا جلوگيري از فعاليت آن ها


2- از بين بردن عوامل موثر در فساد مانند اکسيژن


3- بسته بندي مناسب براي جلوگيري از آلودگي مجدد غذا به ميکرب و جلوگيري از ورود اکسيژن



11- پاستوريزه کردن را تعريف کنيد؟
پاستوريزاسيون عبارت است از حرارت دادن يک ماده غذايي ( معمولا مايع مانند : شير , سرکه ,آب ميوه ,…) در درجه ي حرارت معين ( زير 100 درجه ) و مدت مشخص و سپس سرد کردن سريع آن .



12- عمل پاستوريزاسيون به دو دليل انجام مي گيرد آن دو دليل را بنويسيد؟
1- ميکرب هاي بيماري زاي ماده ي غذايي ( مانند سل ) از بين برود.
2- با کاهش ميکرب و آنزيم طول عمر مواد غذايي افزايش يابد.



13- چرا بايد شير را پس از پاستوريزاسيون بلافاصله در محل خنک نگه داري کنند؟
زيرا در غير اين صورت به دليل وجود ميکرب هاي غير بيماري زا به سرعت دچار فساد مي شوند.



14- شير پاستوريزه را بايد از زمان توليد تا مصرف در يخچال نگه داري کرد. صحيح غلط



15- مراحل توليد شير پاستوريزه در کارخانه ي شير را بنويسيد.
1- دريافت شير خام
2- صاف کردن
3- سرد کردن
4- نگه داري شير خام در تانک هاي ذخيره
5- کارگاه پاستوريزاسيون شير



16- روش هاي نگه داري شير را نام ببريد؟
استريليزه کردن , تغليظ , شير خشک , ماست , کره , خامه , پنير



17- هدف از استريل کردن غذاهاي بسته بندي شده در قوطي ها و شيشه ها چيست؟
اين است که محتواي آن ها در شرايط انبار داري و پخش و فروش تغيير حالت ندهد و فاسد نشود تا بتوان براي مدت طولاني تري آن ها را نگه داري کرد.



18- براي از بين رفتن کليه ي ميکرب ها حرارتي به ميزان 121 درجه ي سانتي گراد به مدت 15 دقيقه ضروري است.



19- پنير چگونه فراورده اي است؟
پنير فراورده اي است که بعد از انعقاد پروتئين و خروج آب پنير به صورت تازه يا رسيده به دست مي آيد.



20- مبناي تقسيم بندي انواع پنير چيست؟
پنير بر حسب ميزا رطوبت و چربي به انواع نرم , نيمه سخت , سخت و يا کم چربي و پرچربي تقسيم مي شود.



21- پنير خامه اي چيست؟
اين پنير که از انواع پنير نرم و چرب است از خامه ي رقيق بدست مي آيد.




22- پنير پرورده چيست؟
بعضي از انواع پنير از مخلوط کردن و پخت چند نوع پنير حاصل مي شود و به آن ها پنير پرورده مي گويند.



23- ويژگي هاي شير مورد استفاده در پنير سازي را بنويسيد.
1- بايد کاملا تازه , سالم و تميز باشد و بوي نامطبوعي نداشته باشد. 2- از شير دام بيمار يا تحت درمان تهيه نشود.



24- مدت نگه داري شير پاستوريزه در يخچال در زمستان حداکثر 3 روز و در تابستان 2 روز است.
+ نوشته شده در  دوشنبه یازدهم مهر 1390ساعت 16:2  توسط احسان وهابی و دوستان کلاس3/1  |